Menu

 

 

  1. Sâmbătă, 6 martie 2021, C.C.A. va organiza ultimul seminar înainte de testarea anuală a arbitrilor. Acest ultim seminar este dedicat în mod special celor care doresc să arbitreze în funcții de conducere în cadrul competițiilor organizate sub egida F.R.A.S. dar și celor care doresc să fie delegați în funcția de “Secretar-Observator”. Atribuțiile acestei noi funcții sunt:
  • Este delegat de către CCA la toate competițiile la care nu este delegat un Observator CCA distinct.
  • Se subordonează direct CCA
  • Colaborează cu directorul de concurs, directorul organizatoric și secretarul competiției de la care și primește informațiile necesare completării rapoartelor
  • Sprijină secretariatul competiției și poate prelua anumite sarcini specifice ale acestuia.
  • Observă, notează și trimite un raport către CCA în maxim 48 de ore de la încheierea evenimentului
  • Completează, atașează poze și trimite minim 2 rapoarte specifice care au ca scop mediatizarea cursei. Primul raport va fi trimis în primele ore de la sosirea la eveniment. Dacă evenimentul se desfășoară pe mai multe zile, va trimite un scurt raport la finalul fiecărei zile iar la sfârșit va trimite raportul final.
  • Transmite Dosarul Cursei, complet, către FRAS, imediat după terminarea competiției.

 

  1. În zilele de 13 și 20 martie (la alegere) este programată evaluarea anuală a arbitrilor FRAS. Ca și în 2020 testarea va fi efectuată online, pe rallycontrol.ro și va conține teste pe 3 nivele de dificultate, în funcție de licențele solicitate de fiecare arbitru. Scopul principal al testării este verificarea stadiului de pregătire al arbitrilor și oficialilor înainte de începerea sezonului competițional. Arbitrii stagiari nu sunt obligați să susțină aceste teste, dar este recomandat.

Fiecare arbitru va susține testul o singură dată, dar în cazul în care nu este satisfăcut de rezultatul obținut poate solicita o reexaminare.

Pentru a susține testul este necesar un cont pe www.rallycontrol.ro Cei care și-au creat cont de anul trecut, acesta este valabil dar este bine să-l verificați.

Până cel târziu luni, 8 martie, toți șefii de colegii vor trebui să trimită la secretariatul FRAS cererile de licențiere însoțite de centralizatorul aferent.

 

 

Comisia Centrală de Arbitri F.R.A.S.

 

 

Go to top
2018- 2020 Dynamic. Toate drepturile rezervate.