Cursele de Autoslalom se desfășoară pe circuite sau pe trasee închise circulației publice în care automobilele concurează individual, “contra cronometru”. Traseul de concurs trebuie să conțină mai multe schimbări de direcție și minim o poartă formată din 2 jaloane. Competiția constă din mai multe manșe care pot fi manșe de recunoașteri, antrenamente cronometrate sau concurs. O manșă este de obicei formata din 3 ture de circuit dintre care este cronometrat doar turul 2 care este cu start și finish lansat.

 

Tipuri de autoturisme

Campionatul de Autoslalom este foarte permisiv, fiind permisă participarea atât cu autoturisme de serie cât și de competiție. În funcție de cilindree autoturismele sunt grupate în diferite clase. Sunt permiși doi concurenți cu același autoturism.

 

Echipamente de protecție

Sunt obligatorii casca și combinezonul, așa cum sunt prevăzute în Regulamentul Campionatului Național de Autoslalom. Pentru juniorii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani este obligatoriu ca automobilele să fie prevăzute cu rollbar, scaun scoică și centură cu prindere în minim 4 puncte.

 

Cum pot participa

Vârsta minimă pentru participare este de 12 ani dar până la 18 ani este nevoie de acordul părinților.

Pentru obținerea licenței anuale (30 €) este nevoie de absolvirea unei școli de pilotaj.

Taxa de înscriere la o etapă este de maxim 60 €

Calendarul 2019 prevede competiții în Brăila, Galați, Slobozia și Prejmer

Go to top
2018- 2020 Dynamic. Toate drepturile rezervate.